Min Søndag + søndagsmusik

8 ting jeg savner ved at bo i Danmark

img_3686 Halløøøøj, som de fleste nok ved bor jeg pt i Berlin, det har jeg gjort siden Juni 17′. Vi skal bo her til ca. Maj-Juni i år, og jeg glæder mig altså lidt til at komme hjem! Selvom jeg 100% også nyder at bo her, er jeg nok lidt af et komfort menneske og kan godt lide trygge rammer. Det er det jo ikke helt når man bor i et land, hvor de ikke snakker ens moderssprog og har en anden kultur. Derfor har jeg lavet en liste over nogen af de ting jeg savner ved Danmark.

1. Okay, lad os lige tage den som den første, og få den skubbet af banen, for det er min familie! Det er en klassiker, men jeg savner altså det, at kunne kører hjem til min forældre, og bare lige være. Det kan man ikke lige, og især hvis jeg nogen dage er lidt ensom herhjemme.

2. Tilbudsaviser! Haha, ja, altså fordi de kører ikke rigtig med tilbudsaviser hernede, og jeg er kæmpe tilbudshunter. De har tilbudsaviser, men det er temabaseret, tit er det sådan nogen underlige varer såsom superbowl tema, eller mexikansk, der køres ikke rigtig tilbud på de klassiske varer, ligesom derhjemme.

3. Fuldkorn og rugbrød. Okay også lidt økologisk. Selvom der er tusindviser af bio butikker, så er det ikke der man handler stort ind, det vil sige man skal i mindst 3 forskellige butikker, hvilket er mega nederen. Derudover Fuldkorn og rugbrøds brød, ja, altså rugbrød der smager godt! Fordi du kan godt få rugbrød, men det er ikke så godt som derhjemme. Fuldkorn, fordi der er stortest intet fuldkornsbrød, såsom wraps, pitabrød mm.

4. Dansk TV!! Ja, hooooly jeg savner det. Det er altså ikke det samme som bare at have streamings tjenesterne. Det bare at trygge på knappen, også er det go’ morgen Danmark eller noget, og jeg savner go’ morgen Danmark og go’ aften DK! Jeg elskede at kigge på tvtid appen, og se hvad der kommer i tv’et. Man kan dog få VPN, men det koster penge, og det er lidt besværligt. Der er heldigvis meget vi kan se uden VPN, men vi kan f.eks. ikke se DR Live, og nogen enkelte programmer er hellere ikke tilgængelige..

5. Nu når vi var ved fuldkorn og rugbrød, er der også mange varer jeg savner fra de danske supermarkeder! F.eks. Økologiske frost bær(de koster SYGO meget hernede!), rodfrugter, mælk(det er ikke tit, men hvis jeg vil have mælk, så kan man kun få mindst 1,5% eller 3,5% plus så er det homogeniseret!). Man siger tyskland er så billig, men nej, så billigt er det ikke i forhold til Danmark, kun deres slik, sodavand osv. det er til gengæld også mega billigt. Omg, også kaffe på caféer, dem jeg har prøvet er ikke særlig gode i forhold til Danmark!

6. Havet og store grønne områder. Vi er så priviligeret at bo tæt ved vandet i danmark, der er vand hele vejen omkring Danmark, og det er nemt for alle at kører tæt på vandet i hvert fald. Her bor man midt inde i et kæmpe land, og der er sku ikke adgang til vandet nogen steder. Derudover så savner jeg også skove, det er der hellere ikke meget af her i Berlin.

7. At tingene står på Dansk! Hooooly, hvor skal man bruge en oversætter meget. Det ved jeg godt, er helt normalt når man bor i udlandet, men man kan altså godt savne det danske sprog <3

8. At jeg ikke skal rejse så meget frem og tilbage, lidt det samme som 1’eren. Men jeg bruger lidt sure penge på at skulle transportere frem og tilbage, og nogen gange også lidt besværligt bo i et andet land, samtidig med man studere en dansk HF. Især sådan noget som biblioteker, kan man godt savne. Især når jeg skal bruge materialer.

Der er sikkert flere ting, der dukker op i ny og næ. Og jeg nyder altså stadig bo her, men jeg glæder mig også til vi skal hjem igen <3

3 kommentarer

  • Olivia

    Hej Juliee <3 Kunne du ikke også lave et indlæg om det, du elsker ved at bo i Berlin?
    Olivia

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min Søndag + søndagsmusik