STENALDER BRØD UDEN ÆG
Jeg bagte dette super lækre glutenfrit brød i går, og det blev meget lækkert, syntes jeg. Jeg prøver at spise glutenfrit, fordi jeg kan mærke min krop har det bedre med det. Og i dette brød får du også masser kerner, gode fedtstoffer, samt fibre. Jeg valgte lave det uden æg, fordi jeg ikke bryder mig om æg, og jeg bryder mig hellere ikke om æggesmagen i stenalderbrød og jeg puttede hellere ikke olie i, fordi jeg syntes det bliver for vammelt. Så her er et bud på stenalder brød uden mel, æg og olie.
Ingredienser:
15g Loppefrøskaller*
15g chiafrø*
3 dl vand
500g blandede frø, nødder, kerner.
1,5-2 tsk salt
1 dl vand
Fremgangsmåde:
Tænd oven på 160 grader.
Bland loppefrøskaller, chiafrø og vand sammen og lad stå indtil det bliver et klistret masse.
Bland 500g blandede nødder og kerner, sammen med vand, salt og den klistret masse. Bland godt sammen.
Hæld så dejen i en brødform, beklædt med bagepapir.
Bag brødet i 1 time.
Brødet skal afkøle, inden du skærer i det.
Jeg har midt i køleskabet, og har frosset halvdelen ned.
*Her kan du bruge 30g loppefrøskaller eller 30g chia, dog har jeg ikke testet dette.
Ingen kommentarer endnu